Ένα αποτελεσματικό εργαλείο, που βελτιώνει την κινητική δεξιότητα της γραφής.

Κηρομπογιές Crayon

Μια ιδιαίτερη εταιρεία, που κατασκευάζει κηρομπογιές από κερί σόγιας. Η ιδιοκτήτριά της Barbara Lee, που για 23 χρόνια ήταν εκπαιδευτικός στην ειδική αγωγή, έφτιαξε τα Crayon, αφού τα εμπνεύστηκε από έναν επαγγελματία θεραπευτή τον Jan Olsen. Είχε τόσους πολλούς μαθητές, με σημαντικές δυσκολίες γραφής, που δεν μπορούσαν να γράψουν επαρκώς, για να περάσουν τις εξετάσεις τους. Τότε, έμαθε από τον Jan το πόσο σημαντικό ήταν να αναπτύξουν τα παιδιά από πολύ νωρίς μια ισχυρή λαβή σε σχήμα τρίποδου στην εκπαιδευτική τους διαδικασία (όσο πιο μικρό το παιδί, τόσο το καλύτερο) γιατί οι δεξιότητες αυτού, που γράφει με το χέρι, βασίζονται πάνω σε αυτό.

Ένα απλό εργαλείο, που θα μπορούσε να αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες σε μικρά παιδιά, δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο, γι ‘αυτό η Barbara κατευθύνθηκε στο να δημιουργήσει ένα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μετά από έρευνες και μελέτες, είχαν δημιουργήσει μια υπέροχη κηρομπογιά από μαλακό κερί σόγιας στο τέλειο σχήμα και μέγεθος για τα μικρά παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιούν.

Δεδομένου ότι το πρώτο εργαλείο γραφής ενός παιδιού είναι συνήθως μια κηρομπογιά, έπρεπε να είναι αυτό, που θα το ενθάρρυνε να χρησιμοποιήσει τον αντίχειρα μαζί με το πρώτο και το δεύτερο δάχτυλο σε μια λαβή τρίποδα. Αυτό είναι που κάνει τα Crayon Rocks ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εκλεπτυσμένη ανάπτυξη της κίνησης για γραφή. Λόγω του σχήματος τους, δεν επιτρέπουν στα παιδιά να τα πιάσουν εύκολα με μια κλειστή γροθιά ή με οποιοδήποτε άλλο ακατάλληλο στυλ πιασίματος, που εμποδίζει τη λεπτή ανάπτυξη της κίνησης.

Είναι τόσο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της κίνησης για γραφή, που πολλοί θεραπευτές τα χρησιμοποιούν ακόμη και σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό, αναπτυξιακές καθυστερήσεις και διάφορες μορφές μαθησιακών δυσκολιών. Τα Crayon Rocks έχουν δοκιμαστεί στη τάξη και οι γονείς και οι δάσκαλοι των μαθητών με ειδικές ανάγκες αναφέρουν πόσο τα παιδιά τους τα αγαπούν και πόσο πολύ τα έχουν βοηθήσει.

Από τι είναι φτιαγμένες?

Οι κηρομπογιές Crayon Rocks είναι κατασκευασμένες από ένα καλλιεργημένο και επεξεργασμένο κερί σόγιας των ΗΠΑ. Συνδυάζουν αυτό το κερί με άλλα φυτικά κεριά και μια ποικιλία μη τοξικών κονιοποιημένων χρωστικών, για να δημιουργήσουν όμορφα χρώματα, σε αντίθεση με τις περισσότερες κηρομπογιές, που είναι φτιαγμένες από κερί παραφίνης πετρελαίου. Τα Crayon Rocks χρησιμοποιούν ένα φυσικό πέτρωμα, για να δώσουν στις κηρομπογιές το σχήμα τους. Αυτό δημιουργεί μια κηρομπογιά, που γράφει ομαλά και συνδυάζεται εύκολα.

Πού κατασκευάζονται;

Οι Crayon Rocks κατασκευάζονταν αρχικά σε ένα γκαράζ στο La Crescenta της Καλιφόρνια. Στην αρχή, αναμείγνυαν τα χρώματα σε μικρές παρτίδες και τα διαμόρφωναν σε χειροποίητα καλούπια. Στη συνέχεια, δύο σπουδαστές από τη σχολή μηχανικής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ στο Σαν Φρανσίσκο έφτιαξαν ένα μηχάνημα, που το αποκαλούν Daisy. Αυτό παράγει 16.000 κηρομπογιές την ημέρα με μικρή επίβλεψη από τον αφοσιωμένο χειριστή της. Το 2010 μεταφέρθηκαν από την Καλιφόρνια στην ήσυχη αγροτική περιοχή του Kentucky Amish, όπου εργάζονται σε ένα πανέμορφο κατάστημα 4000 τετραγωνικών ποδιών, το οποίο οι γείτονες της Barbara βοήθησαν να το χτίσει στο κάτω μέρος του λόφου, στο Hestand.

Το άρθρο γράφτηκε για το blog του momandme.gr και αποτελεί πνευματικό δικαίωμα. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του χωρίς την έγγραφη άδεια της επιχείρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *