Sense Organics

sense organics,οργανικά ρούχα sense organics,βρεφικά ρούχα,παιδικά ρούχα

Μια εταιρεία πρότυπο για την ποιότητα και την ανθεκτικότητα των ρούχων της.

sense organics,οργανικά ρούχα sense organics,βρεφικά ρούχα,παιδικά ρούχα

Η Mom & me έχει επιλέξει να συμπεριλαμβάνει στις συλλογές της τα προϊόντα της Sense Organics για τη φιλοσοφία της, αλλά και για την ποιότητα και την ανθεκτικότητα που τα διακρίνει.

Η Sense Organics για περισσότερα από 20 χρόνια παράγει βιολογικά ρούχα, βρεφικά και παιδικά. Όλα αποτελούνται από 100% βιολογικό βαμβάκι και φέρουν την αυστηρότερη οικολογική πιστοποίηση GOTS (Global Organic Textile Standard). Πιστοποιημένα βρεφικά, παιδικά ρούχα από την GOTS σημαίνει ότι όλα τα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού από τον βαμβακοπαραγωγό μέχρι το εργοστάσιο ραψίματος και την συσκευασία του τελικού προϊόντος έχουν ελεγχθεί, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο από ανεξάρτητα ιδρύματα, για να δοθεί τελικά η πιστοποίηση GOTS.

sense organics,οργανικά ρούχα sense organics,βρεφικά ρούχα,παιδικά ρούχα

Οι γονείς αγοράζοντας ρούχα με πιστοποίηση GOTS αποφεύγουν σκληρές χημικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στη συμβατική παραγωγή βαμβακιού, στη διαδικασία κατασκευής και βαφής υφασμάτων και έτσι προσφέρουν στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα των μωρών μαλακά και απαλά ρούχα, που είναι καλύτερα για την υγεία τους, αλλά και για το περιβάλλον. Η Sense Organics δε σταματά εκεί και εγγυάται το δίκαιο εμπόριο από τη πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν. Είναι πιστοποιημένη εταιρεία με SA 8000. Το παρόν πιστοποιητικό βασίζεται στις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Εργασία. Είναι μέλος  επίσης της FLO (Fairtrade Labeling Organizations).

sense organics,οργανικά ρούχα sense organics,βρεφικά ρούχα,παιδικά ρούχα

Η Sense Organics από το 1996 πολύ πριν υπάρξει η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η απαίτηση του κόσμου για ποιοτικότερα και ασφαλέστερα προϊόντα για τα παιδιά και το περιβάλλον και πριν αρχίσει να εμφανίζεται η οικολογική μόδα, προσανατολίστηκε στην παραγωγή οργανικών ρούχων για παιδιά και βρέφη, που θα ήταν προσιτά, από οικονομικής πλευράς, σε όλους τους γονείς. Η Sense Organics διαθέτει μια πλήρη γκάμα για τη ντουλάπα του μωρού, αλλά και για το κορίτσι και το αγόρι. Ενδύματα κοριτσιών, όπως: μπλουζάκια, μπλούζες, παντελόνια, φορέματα, εσώρουχάκια, γκέτες, ζακέτες, πουκάμισα, πιτζάμες, με ρίγες, λουλούδια, κοτλέ και για τους οπαδούς vintage ένα ρετρό θέμα. Ενδύματα αγοριών, όπως: μπλούζες, μπλουζάκια, ζακέτες, σακάκια, πουκάμισα, εσωρουχάκια, παντελόνια, γάντια, σκούφους, πιτζάμες. Ενδύματα μωρών, όπως: κουβέρτες και φορμάκια ολόσωμα διαφορετικών τύπων, που είναι ωραία δώρα για τα νεογέννητα, μουσελίνες, άλλα χρήσιμα αξεσουάρ, όπως σαλιάρες, καπέλα, υπνόσακους, πιτζαμάκια, φορμάκια κοντομάνικα ή μακρυμάνικα, κανονικά ή σε σχήμα κιμονό για ευκολία στην αλλαγή της πάνας τη νύχτα.

Η ιδρύτρια της Sense Organics Kirsten Weihe-Keidel εμπνεύστηκε από μια φράση, που άκουγε συχνά από τη γιαγιά της Wilhelmine «Δεν είμαστε αρκετά πλούσιοι, για να αγοράζουμε πολύ φτηνά πράγματα». Θέλοντας να πει ότι τα πολύ φτηνά πράγματα, που δεν έχουν ανθεκτικότητα και μεγάλη διάρκεια χρήσης, τελικά κοστίζουν ακριβά. Η γιαγιά Wilhelmine θα ήταν περήφανη σήμερα για την εγγονή της, που ίδρυσε την Sense Organics με αυτή τη φιλοσοφία και σήμερα προμηθεύει μεγάλα ευρωπαϊκά πολυκαταστήματα ρούχων και καταστήματα υγιεινής διατροφής με βιολογικά προϊόντα δίκαιου εμπορίου (Fair Trade), με οργανικά ρούχα υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας, που μπορούν να ντύσουν παραπάνω από μια γενιά παιδιών περνώντας από παιδί σε παιδί, από μεγαλύτερα σε μικρότερα αδέρφια ή σε συγγενείς και φίλους με μικρότερα παιδιά, διατηρώντας την ποιότητα, την απαλότητα και τα χρώματα τους για πολλά χρόνια.

sense organics,οργανικά ρούχα sense organics,βρεφικά ρούχα,παιδικά ρούχα

Η Sense Organics δε θα μπορούσε να λείπει από τις συλλογές της Mom & me, αφού συγκλίνει στη φράση «βρεφική και παιδική μόδα με βιολογική ποιότητα, σύμφωνη με το Fair Trade και προσιτή από όλους τους γονείς». Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα SENCE ORGANICS https://momandme.gr/brand/sense-organics/

Το άρθρο γράφτηκε για το blog του momandme.gr και αποτελεί πνευματικό δικαίωμα. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του χωρίς την έγγραφη άδεια της επιχείρησης.

Πηγές: Μετάφραση από επίσημα στοιχεία της εταιρείας SENCE ORGANICS

Αφήστε μια απάντηση