Βιώσιμη, οργανική, οικολογική μόδα για παιδιά και μαμάδες

papu

Papu: Μια εταιρεία που ξεχωρίζει για τα οργανικά παιδικά, αλλά και γυναικεία της ρούχα

Μια φορά κι έναν καιρό το έτος 2012 μια μητέρα η Anna Kurkela και δυο σχεδιαστές μόδας αποφάσισαν να αποδείξουν ότι με τις δικές τους επιλογές μπορεί κανείς να συνεισφέρει στην αλλαγή του κόσμου προς όφελος του περιβάλλοντος. Συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι η Anna βρήκε την Hanna Riikka Heikkila, καλλιτέχνη, με την οποία ξεκίνησε μια όμορφη φιλία και συνεργασία. Έτσι, γεννήθηκε μια όμορφη collection σε παιδική και γυναικεία σειρά από οργανικό βαμβάκι και μαλλί merino, η Papu. Η Papu έκανε τα πρώτα της βήματα και σύντομα έγινε διεθνής μάρκα, που απασχολεί πάνω από 17 επαγγελματίες σχεδιαστές.

Η πρώτη συλλογή Papu ja Nappisade εξαντλήθηκε γρήγορα και η αναγνωρισιμότητα πολλών από τα προϊόντα της εκτοξεύθηκε, μετατρέποντας τα σε Papu classics κομμάτια. Μπορεί να έχετε στην καρνταρόμπα σας κάποια από τα αγαπημένα κομμάτια, όπως το Kanto Dress, patch Leggings ή Papu Baggy παντελόνια, απλά, για να αναφέρουμε μερικά από τα πολύτιμα κλασικά κομμάτια της εταιρείας Papu.

Ο στόχος της Papu είναι να ευχαριστήσει τόσο τα παιδιά, όσο και τους ενήλικες, δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο, αλλά και κομψό ντύσιμο και για τις δυο κατηγορίες. Η Papu αναπτύσσεται συνεχώς και οι συλλογές της συμπληρώνονται με νέους τύπους προϊόντων για πιο οικολογικό τρόπο ζωής, αλλά και αξεσουάρ και προϊόντα εσωτερικού χώρου.

Η Papu δημιουργεί με πάθος και επιμονή. Κάθε συλλογή πρέπει να λέει μια ιστορία μέσα από τα χρώματα, τα σχήματα και τις μικρές λεπτομέρειες. Τα υψηλής ποιότητας ρούχα των συλλογών συνδυάζουν το διαχρονικό σχέδιο της Anna και τις παιχνιδιάρικες εκτυπώσεις της Hanna Riikka. Η αισθητική και οι αξίες της Papu είναι παιχνιδιάρικα unisex τυπώματα, διαχρονικός σχεδιασμός και συνειδητές  ποιοτικές και οικολογικές επιλογές. Η Papu έχει ένα μοναδικό και αναγνωρίσιμο χέρι, που ζωγραφίζει τις εμπνευσμένες ιστορίες για τη φύση, τις πόλεις και ό,τι πανέμορφο μας περιβάλει. Οι άγριες, αλλά αρμονικές παλέτες χρωμάτων σε κάθε συλλογή εξασφαλίζουν ότι μπορείτε να βρείτε πολλούς τρόπους, για να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα και στυλ ή να συνδυάσετε ρούχα από διαφορετικές συλλογές.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Papu αναπτύχθηκε γρήγορα σε μια εταιρεία, που προμηθεύει πάνω από 30 καταστήματα στη Φινλανδία και πάνω από 70 στο εξωτερικό, αφού ήδη έχει παρουσία σε 16 χώρες. Με την ευτυχισμένη και παρακινημένη ομάδα, τους αξιόπιστους συνεργάτες και τους καταπληκτικούς πελάτες, η Papu θα συνεχίσει να διαδίδει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο για μια πιο ποιοτική και οικολογική μόδα. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην περιπέτεια.

Πριν ξεκινήσει η πρώτη συλλογή και η ίδρυση της Papu, η ιδέα για τον τρόπο δραστηριοποίησης και αποστολής της ήταν ξεκάθαρη: Ήθελαν να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Εκείνη την εποχή το 2012, δεν υπήρχαν πολλά εμπορικά σήματα για παιδιά, που να ακολουθούν βιώσιμη οικολογική φιλοσοφία. Σχετικά με αυτό το αίτημα γεννήθηκε η Papu και έκανε τα πρώτα της βήματα προς πιο βιώσιμα, οργανικά ρούχα για παιδιά.

Ο στόχος τους δεν είναι μόνο να δημιουργούν ρούχα εμπνευσμένα από τη φύση, αλλά να βρίσκονται  στη φύση και να την αντιμετωπίζουν με σεβασμό και να την προστατεύουν. Θέλουν να βρίσκονται σε καθαρά δάση, να βλέπουν τα ζώα και να αναπνέουν καθαρό αέρα είτε περπατώντας στο δάσος είτε στην πόλη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που θέλουν να προσπαθήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, για να δημιουργήσουν μια οργανική μόδα όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη.

Η Papu έχει μεγαλώσει γρήγορα από ένα μικρό φασόλι (papu σημαίνει φασόλι στα φινλανδικά) σε ένα ανεξάρτητο παιδί που ερευνά, απολαμβάνει και εκτιμά τη φύση. Από την άποψη της βιώσιμης μόδας έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, καθώς μεγαλώνει σε ένα μεγαλύτερο εμπορικό σήμα, που πωλείται σε μεγαλύτερες αγορές, αλλά παραμένει πιστή στις αρχικές της επιλογές για ποιοτική, οργανική, βιώσιμη μόδα για παιδιά και μεγάλους.

Η Hanna Riikka Heikkila, διευθύντρια σχεδιασμού τέχνης της Papu, που σχεδιάζει και έπιπλα, όταν εξηγεί την ιστορία των σχεδίων της λέει: Κατά το σχεδιασμό της εκτύπωσης για τα προϊόντα Papu Hakola θέλησα να δημιουργήσω χαρά, ζωντάνια και ελαφριά ατμόσφαιρα στα σπίτια. Λατρεύω τους διαφορετικούς τόνους, που μπορούν να δημιουργήσουν οι συνδυασμοί χρωμάτων, τα χρώματα είναι σαν μυρωδιές και ήχοι σε ένα σπίτι. Φέρνουν ένα δικό τους είδος ατμόσφαιρας ανάμεσα στους ανθρώπους. Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα Papu https://momandme.gr/brand/papu/

Το άρθρο γράφτηκε για το blog του momandme.gr και αποτελεί πνευματικό δικαίωμα. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του χωρίς την έγγραφη άδεια της επιχείρησης. https://momandme.gr/

Πηγές: Μετάφραση από επίσημα στοιχεία της εταιρείας PAPU

Αφήστε μια απάντηση