Πιστοποιήσεις, σημάνσεις, βραβεύσεις παιχνιδιών

Οι απαραίτητες σημάνσεις για τα παιχνίδια και οι βραβεύσεις επιλεγμένων παιχνιδιών.

Σήμανση CE

Όλα τα παιχνίδια πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν τη σήμανση CE, που βεβαιώνει ότι το παιχνίδι είναι ασφαλές και κατασκευασμένο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Ταυτότητα

Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του κατασκευαστή, του εντολοδόχου του ή του εισαγωγέα του παιχνιδιού. Αυτό εξασφαλίζει ότι υπάρχουν στοιχεία προέλευσης και ότι λογικά ο αναγράφων έχει υποβάλει και διαθέτει φάκελο των απαραίτητων ελέγχων ασφαλείας του παιχνιδιού, πριν το κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ηλικία

Πρέπει να αναγράφεται η ηλικία των παιδιών, για τα οποία προορίζεται και είναι κατάλληλο το παιχνίδι.

Προειδοποίηση

Όταν ένα παιχνίδι περιέχει μικρά κομμάτια, που αποτελούν κίνδυνο κατάποσης από μικρά παιδιά, πρέπει να φέρει αυτή τη σήμανση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι γονείς πρέπει να ελέγχουν ή να απαγορεύουν τη χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού ακόμη και στα παιδιά κατάλληλης ηλικίας, όταν στον ίδιο χώρο συνυπάρχουν μικρότερα παιδιά.

Υλικό κατασκευής

Πρέπει να αναγράφεται το υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα παιχνίδια. Απαγορεύεται στην Ελληνική αγορά, η παραγωγή και εμπορία κάθε είδους μαλακών μασητικών παιχνιδιών, που περιέχουν pvc ή φθαλικά και προορίζονται για παιδιά μέχρι 3 ετών.

Οδηγίες

Πρέπει η συσκευασία των παιχνιδιών να περιέχει ή να αναγράφει οδηγίες σωστής χρήσης και προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά τους.

Τα παραπάνω είναι τα αυτονόητα και τα ελάχιστα, που πρέπει να πληρούν όλα τα παιχνίδια.

Στη Mom & Me δεν αρκούμαστε μόνο στα αυτονόητα, αλλά επιλέγουμε παιχνίδια και εταιρείες με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και διεθνείς βραβεύσεις, που διαθέτουν από ανεξάρτητες ομάδες εμπειρογνωμόνων. Οι βραβεύσεις αυτές παρουσιάζονται κάθε χρόνο και απονέμονται με κριτήρια, όπως: πρωτοτυπία, ασφάλεια στην κατασκευή και ποιότητα, διασκέδαση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για το παιδί, καινοτομία, αλλά και προοπτική επιτυχίας του προϊόντος στην αγορά.

Κάποιες από αυτές τις βραβεύσεις, που έχουν απονεμηθεί στα προϊόντα και τις εταιρείες, που έχει επιλέξει να συνεργάζεται η Mom & Me είναι οι εξής:

Το άρθρο γράφτηκε για το blog του momandme.gr και αποτελεί πνευματικό δικαίωμα. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του χωρίς την έγγραφη άδεια της επιχείρησης.

Πηγές: https://europa.eu , https://www.eurocert.gr , www.hellaschem.gr , National parenting product Awards Ireland , Grand Prix du jouet , Seriously Stem Awards , Australian Mother & Baby Magazine Awards Finalist , Best Baby and Toddler Gear by mum , Baby and Nursery Trade Awards , Children baby maternity expo , Consumer award eltern urbia , Das Goldene Schaukelpferd familie & co , Good toy guide approved , www.juniormagazine.co.uk , Made for mums toy awards , Testsieger sehr gut (1,3) , 

Αφήστε μια απάντηση