Εισαγωγή

Η Mom & me δίνει μεγάλη σημασία στα θέματα ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και δεσμεύεται να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους , ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή διασφάλισή σας. Κάθε πληροφορία που σχετίζεται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας , είναι ασφαλής και απόρρητη.

Τι είναι τα «Προσωπικά Δεδομένα»;

Τα προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που σας ταυτοποιούν, όπως όνομά, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό κινητού τηλεφώνου, ονόματα χρήστη και αγοραστικές συνήθειες, περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη, πληροφορίες οικονομικής φύσης και πληροφορίες κοινωνικής πρόνοιας. Ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνουν μοναδικά αριθμητικά αναγνωριστικά όπως είναι η διεύθυνση ΙΡ του υπολογιστή σας καθώς και cookies.

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Ο όρος «επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» καλύπτει ευρύ φάσμα πράξεων που πραγματοποιούνται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε με χειροκίνητα είτε με αυτοματοποιημένα μέσα. Περιλαμβάνει τη συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή ή μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, κοινολόγηση με διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, συσχέτιση ή συνδυασμό, περιορισμό, διαγραφή ή καταστροφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Για να διεκπεραιώνουμε τις παραγγελίες σας ενδέχεται να σας ζητείται να δίνετε προσωπικά σας στοιχεία ( όνομα, επίθετο, επάγγελμα, προορισμός αποστολής παραγγελίας, e-mail κλπ) κάθε φορά που επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα www.momandme.gr Πάντως πρέπει να γνωρίζετε ότι τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνετε στη σελίδα www.momandme.gr της Επιχείρησης Mom & me , χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, για να επικοινωνούμε καλύτερα μαζί σας και για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε τρίτο ( εξαιρούνται οι περιπτώσεις που προβλέπονται από το Νόμο). H προστασία προσωπικών δεδομένων διέπεται από τις αρχές του Ν. 2472/97 όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν. 3471/2006 για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και είναι πλήρως εναρμονισμένη με το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) , που τέθηκε σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018.

Κατά την περιήγησή σας στη σελίδα www.momandme.gr της Επιχείρησης Mom & me χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την συλλογή ποιοτηκών στοιχείων βασιζόμενο στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικά τις διαδικασίες αυτές, που αφορούν τη συλλογή μη προσωποποιημένων στοιχείων που συλλέγονται για σκοπούς διαφήμισης.

Google Analytics : Πρόκειται για κώδικα που είναι εγκατεστημένος στο site και μας βοηθάει να βλέπουμε όλη την δραστηριότητα των χρηστών μέσα στη σελίδα www.momandme.gr από την εισαγωγή τους στο site μέχρι και την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας.

Remarekting

Πρόκειται για κώδικα που είναι εγκατεστημένος στο site και μας βοηθάει να σερβίρουμε στους χρήστες συγκεκριμένο διαφημιστικό υλικό, ανάλογα με τη συμπεριφορά που έχουν μέσα στο site.

Διασύνδεση Google Ads με website: Πρόκειται για κώδικα εγκατεστημένο στο site που δημιουργεί τη διασύνδεση μεταξύ της ιστοσελίδας και της διαφημιστικής πλατφόρμας Google Ads. Ο κώδικας αυτός χρησιμοποιείται για να γίνεται δημιουργία remarketing λιστών, δηλαδή λίστες με χρήστες που έχουν μία συγκεκριμένη συμπεριφορά μέσα στο site με στόχο να λαμβάνουν διαφημιστικά μηνύματα πιο στοχευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες τους / συμπεριφορά τους.

Facebook: Πρόκειται για κώδικα εγκατεστημένο στο site, ο οποίος χρησιμοποιείται για να γίνεται δημιουργία remarketing λιστών, δηλαδή λίστες με χρήστες που έχουν μία συγκεκριμένη συμπεριφορά μέσα στο site με στόχο να λαμβάνουν διαφημιστικά μηνύματα πιο στοχευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες τους / συμπεριφορά τους.

Ενημερωτικά δελτία – Newsletters

Η παρούσα ιστοσελίδα παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα να εγγραφεί στις λίστες (mailing lists) για την παραλαβή των Ενημερωτικών Δελτίων (Newsletters) της εταιρείας μας. Για τη διαχείριση των λιστών και την αποστολή των newsletter μας χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Mailchimp. Μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου και τους όρους χρήσης του MailChimp εδώ. Μετά την εγγραφή σας διατηρείτε το δικαίωμα να διαγραφείτε από τις αντίστοιχες λίστες, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε.

Άλλες Κοινοποιήσεις των στοιχείων σας

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε άλλες εταιρείες που συνεργάζονται με την Mom & me (Π.χ. εταιρεία Courier) αλλά πάντοτε με προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη προώθηση και εκτέλεση της παραγγελίας σας και με γνώμονα ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα χρησιμοποιηθούν για παράνομους σκοπούς.

Δικαιώματα στη πρόσβαση των προσωπικών σας δεδομένων.

· Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε δωρεάν πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και να λάβετε αντίγραφο σε προσβάσιμο μορφότυπο.

· Έχετε το δικαίωμα αντίταξης. Έχετε επίσης το δικαίωμα να αντιτίθεστε οποιαδήποτε στιγμή στη λήψη υλικού απευθείας εμπορικής προώθησης.

· Έχετε το δικαίωμα διόρθωσης των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή.

· Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη. Η εταιρεία εχει δικαιωμα να αρνηθεί να διαγράψει δεδομένα ,εφόσον υπάρχει νομική υποχρέωση που επιβάλλει τη διατήρηση των δεδομένων.

· Άμεση προειδοποίηση ή γνωστοποίηση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από την Mom & me εντός 72 ωρών, όταν υπάρξουν τυχόν φαινόμενα παραβίασης, κλοπής, hacking των δεδομένων σας.

· Μπορείτε να ζητήσετε να διαβιβαστούν τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα απευθείας σε άλλη εταιρεία της οποίας τις υπηρεσίες θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε, εφόσον αυτό είναι τεχνικά δυνατό.

Εαν το αίτημα ειναι προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα του, ο υπεύθυνος επεξεργασίας μπορει να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Χρονικό διάστημα αποθήκευσης δεδομένων

Τα δεδομένα που παρέχονται από εσάς θα τηρούνται/αποθηκεύονται από εμάς μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.

Ειδικότερα για τα δεδομένα που σας αφορούν και τα οποία επεξεργαζόμαστε για σκοπούς μάρκετινγκ (εγγραφή στο εταιρικό ενημερωτικό newsletter), αυτά τηρούνται από τη λήψη της σχετικής συναίνεσης, η οποία υπολογίζεται από την ανάγνωση και αποδοχή των Όρων της Πολιτικής Απορρήτου που είναι αναρτημένη στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας και έως ότου ανακαλέσετε αυτή πχ. κάνοντας διαγραφή από τις λίστες μας, στο ειδικό πεδίο που βρίσκεται στα ενημερωτικά newsletters.

Η σελίδα www.momandme.gr δεν απευθύνεται σε παιδιά και πρέπει να είσαι τουλάχιστον 18 ετών για να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες μας.

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή έχετε κάποια πρόταση ή δήλωση που επιθυμείτε να κάνετε σχετικά με τα ανωτέρω θέματα σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μέσω email στη διευθ: info@momandme.gr Ανά πάσα στιγμή όλοι οι χρήστες έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται αλλά και να εκφράζουν την αντίρρησή τους όσον αφορά την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ασφάλεια

Η Mom & me δίνει μεγάλη σημασία στα θέματα ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και δεσμεύεται να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους , ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή διασφάλισή σας. Κάθε πληροφορία που σχετίζεται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας , είναι ασφαλής και απόρρητη. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος της Mom & me επιτυγχάνεται με τις παρακάτω μεθόδους:

Ασφάλεια κωδικών

Δεν απαιτείται η χορήγηση στοιχείων που συνιστούν προσωπικά δεδομένα για την πλοήγηση στο www.momandme.gr ή για την πρόσβαση στο περιεχόμενό του εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες, όπου ο επισκέπτης προβαίνει σε οποιαδήποτε αγορά ή όπου για να έχει ένας επισκέπτης/χρήστης πρόσβαση σε κάποιες προσφορές, θα πρέπει να γίνει προηγουμένως μέλος του www.momandme.gr Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν Για την αναγνώρισή σας χρησιμοποιούνται 2 κωδικοί: ο Κωδικός Εισόδου ( e-mail ή username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας( password), οι οποίοι σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια κάθε φορά που τους χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να αλλάζετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) καθώς και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail), όσο συχνά θέλετε. Εσείς είστε οι απόλυτα υπεύθυνοι για τη διατήρηση και απόκρυψη της μυστικότητας των στοιχείων σας από τρίτους, αφού είστε και οι μόνοι που έχετε πρόσβαση σε αυτά.

Για λόγους ασφάλειας είναι καλό να αλλάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το password σας και να αποφεύγετε τη χρήση εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (πχ. ημερομηνία γέννησης). Τέλος, μπορείτε και σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε και σύμβολα εκτός από γράμματα και αριθμούς για τη δημιουργία password.

Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων

Για την καλύτερη δική σας διασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς δεδομένων, η Mom & me χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL Connection.

Απόρρητο Συναλλαγών

Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου( e-commerce). Η τήρηση του απορρήτου θεωρείται αυτονόητη. Κάθε πληροφορία που μεταβιβάζεται από το μέλος /χρήστη της Mom & me είναι άκρως εμπιστευτική και η Mom & me έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να γίνεται η χρήση τους μόνο στο επιτρεπόμενο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί:

Στις πληροφορίες των συναλλαγών σας πρόσβαση έχουν μόνο δυο άτομα που είναι και οι ιδιοκτήτες της Mom & me στο μέλλον αν υπάρξουν υπάλληλοι θα έχουν εξουσιοδότηση μόνο όταν είναι απαραίτητο, πχ. για την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας και μόνο εφόσον έχουν υπογράψει ειδικό έντυπο εχεμύθειας – σύμβασης με την Mom & me . Στοιχεία πελατών και των συναλλαγών τους δεν αποκαλύπτονται από την Mom & me παρά μόνο μετά από έγγραφη εξουσιοδότηση ή κατόπιν δικαστικής απόφασης ή απόφασης άλλης δημοσίας αρχής. Ακόμη και στην περίπτωση που η Mom & me συνεργάζεται με τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση του απορρήτου.Η Mom & me χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL Connection.Όλοι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν πληροφορίες για τα στοιχεία που τους αφορούν καθώς και να ζητήσουν διόρθωσή τους, εάν είναι σε θέση να αποδείξουν την ύπαρξη λάθους. Τέλος, για τη δική σας ασφάλεια θα πρέπει και εσείς να προσπαθείτε να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω του συστήματος ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην τις κοινοποιείτε σε τρίτους.

Ενημέρωση για τα Cookies

Τα «cookies» είναι μικρά αρχεία με πληροφορίες που μια ιστοσελίδα αποθηκεύει στον υπολογιστή ενός χρήστη, ώστε κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στην ιστοσελίδα, η τελευταία να ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες και να προσφέρει στο χρήστη σχετικές με αυτές υπηρεσίες. Τα cookies μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησης επιτρέποντας στις τοποθεσίες να απομνημονεύουν τις προτιμήσεις σας ή δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αποφεύγετε τη σύνδεση κάθε φορά που επισκέπτεστε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων πληροφοριών είναι οι προτιμήσεις του χρήστη σε μια ιστοσελίδα, όπως αυτές δηλώνονται από τις επιλογές που κάνει ο χρήστης στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (π.χ. επιλογή συγκεκριμένων «κουμπιών», αναζητήσεων, διαφημίσεων, κλπ).

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.momandme.gr της Επιχείρησης Mom & me χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή λειτουργίας της ιστοσελίδας , τη σωστή περιήγηση σας, τη σύνδεση και τη μετακίνηση στις σελίδες καθώς και για την παροχή διαφημιστικού περιεχομένου βασιζόμενο στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Επίσης, τα cookies χρησιμοποιούνται για να αναλύσουμε πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο μας, πώς περιηγούνται ή αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα για να μπορέσουμε να το διορθώσουμε. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies είναι ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για να βελτιώσουμε τη δομή και το περιεχόμενο του ιστοτόπου.

Εάν δεν θέλετε οι τοποθεσίες να αποθηκεύουν cookies στον υπολογιστή σας, μπορείτε να τα αποκλείσετε. Μπορείτε επίσης να ορίσετε για ποιες τοποθεσίες θέλετε να αποκλείονται τα cookies. Ο αποκλεισμός των cookies μπορεί να μην επιτρέψει να προβάλλονται σωστά ορισμένες σελίδες ή μπορεί να λάβετε ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι για να την προβάλετε σωστά πρέπει να κάνετε αποδοχή των cookies.Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούμε:
Κατηγορίες Cookies

Διαφημιστικά cookies: Προχωρούν στην συλλογή δεδομένων που επιτρέπουν να εμφανίζουμε διαφημίσεις αναλόγως των προτιμήσεων και αναγκών των επισκεπτών. Αυτά τα cookies μας επιτρέπουν επίσης να μετράμε την απόδοση των διαφημιστικών ενεργειών μας.

Cookies στόχευσης: Επιτρέπουν στις συνεργαζόμενες με εμάς διαφημιστικές εταιρείες, να κατατάξουν τους χρήστες αναλόγως των ενδιαφερόντων τους και να εμφανίζουν σχετικές διαφημίσεις σε τρίτες ιστοσελίδες. Λειτουργούν προσδιορίζοντας το πρόγραμμα περιήγησής και τη συσκευή από την οποία συνδέεται ένας χρήστης στο διαδίκτυο.

Cookies Επιδόσεων: Μας επιτρέπουν να μετράμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας, καθώς και την προέλευση και τον τύπο συσκευής από την οποία έχει επισκεφθεί ο χρήστης την ιστοσελίδα μας, με σκοπό την βελτίωση της επίδοσής της. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies, είναι αθροιστικές και ανώνυμες.

Απολύτως απαραίτητα cookies: Είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Συνήθως εγκαθίστανται μετά από δικές σας ενέργειες, οι οποίες ισοδυναμούν με αίτημα για υπηρεσίες, όπως η ρύθμιση των προτιμήσεών σας για το ιδιωτικό απόρρητο, η σύνδεσή σας ή η συμπλήρωση φορμών.