Προστασία και ασφάλεια παιδιού στο σπίτι

Το μικρό σας βασανάκι άρχισε να μπουσουλάει με στόχο να εξερευνήσει και την τελευταία περιοχή του σπιτιού σας; Άρχισε να στέκεται όρθιο και προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει μια υπέρμετρη περιέργεια και διάθεση να ανακαλύψει ότι βρίσκεται μέσα σε κάθε ντουλάπι, εσοχή ή τρύπα του σπιτιού;

Είναι η φάση που σίγουρα απορείτε πως είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό πλασματάκι να κινείτε με τόσο μεγάλη ταχύτητα και να αναρωτιέστε που βρίσκει τόση και αμείωτη ενέργεια;

Μάλλον ήρθε η στιγμή να επενδύσετε στην προστασία και την ασφάλεια του μωρού σας,  εντός του σπιτιού σας-αγοράζοντας τα κατάλληλα προστατευτικά μέσα.

Στο άρθρο που ακολουθεί σας περιγράφουμε ποια είναι τα χρήσιμα προστατευτικά μέσα που θα πρέπει να προμηθευτείτε, καθώς  και το  τι πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα κατά την διαδικασία της επιλογής  τους.

Ξεκινάμε λοιπόν…….

Μπάρες ασφαλείας & επεκτάσεις

mpares-asfalias

Οι μπάρες ασφαλείας είναι σε αρκετές περιπτώσεις 100% απαραίτητες για να περιορίσετε το μωρό σας και να εμποδίσετε την πρόσβαση του σε επικίνδυνες περιοχές του σπιτιού όπως η κουζίνα, το μπάνιο, οι σκάλες κλπ.
Οι μπάρες ασφαλείας θα μπορέσουν πιθανά να χρησιμοποιηθούν ξανά στο μέλλον, όχι μόνο για το επόμενο παιδάκι σας, αλλά και για τον περιορισμό και προστασία του κατοικίδιου σας…
Κατά την επιλογή μπαρών ασφαλείας θα πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα:

  • Να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας υλικά
  • Να υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης (οι επεκτάσεις είναι προαιρετικές και πωλούνται ξεχωριστά-σε διαφορετικές διαστάσεις ώστε να προσαρμοστούν οι μπάρες ακριβώς στις απαιτήσεις του χώρου σας)
  • Να διαθέτουν λειτουργία One Handed , προκειμένου να μπορείτε να ανοιγοκλείσετε την πόρτα με ένα χέρι , ενώ κρατάτε το μωρό σας αγκαλιά
  • Η πόρτα θα πρέπει να ανοίγει και προς τις δύο κατευθύνσεις, για περισσότερη ευκολία, αλλά θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού του ανοίγματος σε μία μόνο κατεύθυνση (σημαντική όταν τοποθετείται στην κορυφή των σκαλοπατιών)

Σε κάποιες περιπτώσεις  (ειδικά σε πολύ ανοιχτούς χώρους) προτείνεται η λύση της μπάρας ασφαλείας που μετατρέπεται σε πάρκο.  Ο συγκεκριμένος τύπος μπάρας ασφαλείας θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε εύκολα και γρήγορα ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σας. Επιπλέον, εφόσον η μπάρα είναι φορητή, σας προσφέρει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε με ευκολία ένα ασφαλές περιβάλλον όπου και αν βρίσκεστε… σε ταξίδια, διακοπές και γενικότερα σε μέρη εκτός του σπιτιού σας.

Μερικοί από τους κορυφαίους κατασκευαστές, που είναι διαθέσιμοι στην ελληνική αγορά είναι οι εταιρείες: Dream Baby, Baby Dan, Safety 1st, Munchkin, Lionelo, Reer,

Ασφάλεια πόρτας | Προστατευτικά για πόρτες

Οι ασφάλειες πόρτας θα αποτρέψουν το πιάσιμο των δαχτύλων του μωρού σας, σε περίπτωση που η πόρτα κλείσει απότομα. Φροντίστε ώστε τα προστατευτικά πόρτας που θα επιλέξετε, εφαρμόζουν εύκολα και σωστά στην πόρτα, χωρίς να γλιστράνε. Και φυσικά μη ξεχνάτε να έχετε προστατευτικά πόρτας μαζί σας στις διακοπές ή σε άλλες πολυήμερες μετακινήσεις σας σε άλλα σπίτια. Καθώς το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, καλό είναι να προμηθεύσετε με προστατευτικά και άλλα σπίτια στα οποία το παιδί σας περνάει αρκετό χρόνο σε μόνιμη βάση, όπως για παράδειγμα στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού.

Για προστατευτικά πόρτας θα βρείτε στην αγορά άφθονες και ποιοτικές επιλογές εταιρειών όπως: Babyono,  Kiokids, Lindam, Dreambaby,Clippasafe, Reer, Inofix, Safety 1st, BabyDan, Olympia

Πολυκλειδαριές ασφαλείας για ντουλάπια, συρτάρια και ηλεκτρικές συσκευές, λεκάνη τουαλέτας

Οι πολυκλειδαριές ασφαλείας είναι απαραίτητες για να ασφαλίσετε ντουλάπια, συρτάρια, ηλεκτρικές συσκευές , καπάκια λεκάνης και γενικότερα για χρήση όπου το κλείδωμα είναι απαραίτητο.
Με λειτουργία δύο κουμπιών για απασφάλιση, γίνονται πολύ δύσκολες στο άνοιγμα από τα παιδιά. Φροντίστε να προμηθευτείτε πολυκλειδαριές ασφαλείας εύκολες στην τοποθέτηση και που η κόλλα τους δεν θα καταστρέψει τις επιφάνειες.

Στην ελληνική αγορά οι πιο γνωστοί κατασκευαστές είναι οι εταιρείες:  Kiokids, Lindam, Reer, Clippasafe, Babyono, Dreambaby

Προστατευτικές γωνίες και προστατευτικές ταινίες

Για να προστατέψετε το παιδί σας από τραυματισμούς που προκαλούνται όταν αυτά σκοντάφτουν σε άκρες τραπεζιών ή γωνίες επίπλων, θα πρέπει απαραίτητα να προμηθευτείτε και να τοποθετήσετε στα έπιπλα σας προστατευτικές γωνίες ή προστατευτικές ταινίες.
Για την προστασία των παιδιών σας επιλέξτε γωνίες και ταινίες από αφρώδη μη τοξικά υλικά.

Πραγματοποιώντας την αναζήτηση σας θα βρείτε μπροστά σας προϊόντα εταιρειών όπως: Drembaby, Reer, Inofix, HOMie, Meetbaby, Safety 1st, Kikka Boo, Kiokids

Προστατευτικά πρίζας | καλύμματα πριζών

Τα καλύμματα πρίζας είναι ένα 100% απαραίτητο εξάρτημα για κάθε σπίτι που υπάρχουν παιδιά, προκειμένου να τα εμποδίζουν να τοποθετούν τα δάχτυλά τους ή άλλα αντικείμενα μέσα στις πρίζες.

Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε να προμηθευτείτε καλύμματα για όλες τις πρίζες του σπιτιού σας, ακόμα και αν αυτές βρίσκονται ψηλά ή είναι κρυμμένες-όπως επίσης για τις πρίζες των συγγενικών σπιτιών (πχ σπίτι γιαγιάς-παππού) στα οποία το παιδί σας περνάει αρκετό χρόνο.
Να θυμάστε πάντα να επανατοποθετείτε το κάλυμμα της πρίζας όταν το αφαιρείτε για να κάνετε χρήση της πρίζας- όπως πχ μετά το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα. Μία καλή ιδέα είναι η τοποθέτηση των προστατευτικών σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού όταν αυτά αφαιρούνται προσωρινά

Κατά το στάδιο της αναζήτησης σας θα βρεθείτε μπροστά σε ένα μεγάλο εύρος επιλογών από  εταιρείες όπως: Reer, Olympia, Dreambaby, Safety 1st,HOMie, Kikka Boo, Inofix, Babyono, kiokids

Προστατευτικές μπάρες | κάγκελα κρεβατιού

Αν το παιδί σας κοιμάται σε κρεβάτι χωρίς πλαϊνά κάγκελα θα πρέπει σίγουρα να προμηθευτείτε προστατευτική μπάρα κρεβατιού. Τοποθετούνται εύκολα κάτω από το στρώμα και είναι απολύτως απαραίτητες και χρήσιμες σε ταξίδια, διακοπές κλπ.

Οι γνωστότεροι κατασκευαστές που θα βρείτε στην Ελληνική αγορά, είναι οι εταιρείες: Cangaroo, Cam, Reer

Φυσικά όσα προστατευτικά μέσα και αν προμηθευτείτε το καλύτερο μέσο προστασίας είναι η επιτήρηση από τους γονείς και ο ποιοτικός χρόνος που θα περάσετε με το παιδί σας…….

Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στο blog του https://momandme.gr/ μετά από άδεια του https://family24.gr/, αποτελεί πνευματικό δικαίωμα και απαγορεύεται η περαιτέρω αναδημοσίευσή του χωρίς έγγραφη άδεια.

Αφήστε μια απάντηση